Baconlindad torsk med ärtpuré
Gårdagens middag var lättlagad men känns ändå lite finare. Den gröna ärtpurén ger en härlig färgklick på tallriken och skulle kunna serveras till lax eller panerad fisk också. Skulle jag göra hemma så hade jag brynt fisken med baconen runt för att få lite mer färg. Då kan man behöva fästa baconskivorna med tandpetare.
Baconlindad torsk med ärtpuré
4 portioner
4 bitar torskfiléer, ca 600 g skinn och benfria
8 skivor bacon
Ev tandpetare
250 g gröna ärtor
0.75-1 dl crème fraiche
1 klick smör
Pressad citron
Salt och peppar
Kokt potatis
Koka potatis och koka upp lättsaltat vatten till ärtorna.
Ta bort eventuella ben i torsken. Salta och peppra fisken, vik den på mitten och linda två skivor bacon runt varje bit fisk med skarven under fisken. Stek eventuellt fisken i lite smör runt om. Om fisken är förstekt, sätt in i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Om den inte är förstekt, sätt in på 220 grader i ca 15 minuter. Håll koll, tiderna är svåra att säga. Har man termometer ska innertemperaturen vara 55-56 grader.
Koka ärtorna några minuter under tiden torsken är i ugnen. Häll av vattnet. Jag la dem i en mixer, men mixerstav funkar också. Mixa sönder ärtorna tillsammans med smöret. Tillsätt crème fraiche, pressad citron, salt och peppar. Mixa ihop allt till en puré och smaka sedan av med citron, salt och peppar.
