Pizza
Sista lördagen ombord, då fick det bli pizza. Alltid populärt förstås. Pizzasåsen är enklaste tänkbara men jag tycker den blir god så varför krångla till det?
Pizzadeg
4 pizzor
50 g färsk jäst
½ msk salt
3 msk olja
3 dl ljummet vatten
7-8 dl vetemjöl (byt ev ut mot lite grövre mjöl)
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 40 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
Toppa pizzan efter tycke och smak. Grädda pizzan i 225 grader i ca 10-15 min eller tills de fått fin färg.
Toppa pizzan efter tycke och smak. Grädda pizzan i 225 grader i ca 10-15 min eller tills de fått fin färg.
Pizzasås
Ketchup och/eller chilisås
Pressad vitlök
Oregano
Basilika
Salt och peppar
Ev lite chili
Blanda ihop allting i en bunke, kör ev med mixerstaven.
Jag lägger på pizzasåsen först och sen ost, därefter resten av fyllningen. Avslutar med lite salt, peppar och oregano. Idag hade jag salami/spansk peppar, Skinka/lök och knaperstekt bacon/lök. Börjar bli tomt i kylen men de var nöjda med detta. Pizzasallad och vitlökssås till.
