Brysselkex på olika sätt
Brysselkex
4.5-5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Garnering
Strösocker blandat med karamellfärg
Pärlsocker
Kokos
Hackade nötter eller mandel
Hacka samman ingredienserna till degen och jobba snabbt ihop till en fin deg, förhand eller i matberedare. Forma degen till rullar ca 4 cm i diameter. Rulla dem i valfri garnering (man för försöka trycka fast det lite) och lägg dem sedan kallt en stund. Skär i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter.
Dessa rullade jag i hackad mandel. Hade smält choklad som jag fått över så ringlade lite på kakorna.

Dessa rullade jag i pärlsocker. Gjorde även en liten fördjupning i mitten och la i lite sylt. Syltbrysselkex.

Dessa är rullade i färgad strösocker. Skulle ha tagit lite mer färg. Bara att droppa i livsmedelsfärg i socker och blanda.

