En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Brysselkex på olika sätt

Publicerad 2016-07-14 16:50:26 i Småkakor,

Brysselkex
 
4.5-5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
 
Garnering
Strösocker blandat med karamellfärg
Pärlsocker
Kokos
Hackade nötter eller mandel
 
Hacka samman ingredienserna till degen och jobba snabbt ihop till en fin deg, förhand eller i matberedare. Forma degen till rullar ca 4 cm i diameter. Rulla dem i valfri garnering (man för försöka trycka fast det lite) och lägg dem sedan kallt en stund. Skär i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter.
 
Dessa rullade jag i hackad mandel. Hade smält choklad som jag fått över så ringlade lite på kakorna.
Dessa rullade jag i pärlsocker. Gjorde även en liten fördjupning i mitten och la i lite sylt. Syltbrysselkex.
Dessa är rullade i färgad strösocker. Skulle ha tagit lite mer färg. Bara att droppa i livsmedelsfärg i socker och blanda.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela