En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Pasta med gräddkokta grönsaker

Publicerad 2016-07-15 15:09:28 i Vegetariskt,

En super enkel lunch. Kanske odlar du något inträdgården? Använd utav det i denna rätten, man kan ta lite vad man vill. Morot, kålrabbi, vitkål eller annan sorts kål, rotselleri, kålrot, vit eller gulbetor, ja ni ser, ta vad ni har eller känner för. Denna rätten innehåller inte mycket protein. Man kan komplettera med en bönsallad till men för mig passar denna rätt som en enklare måltid.

Pasta med gräddkokta grönsaker
4 portioner

300 g pasta
200 g morötter
100 g rotselleri
1-2 gula lökar eller purjolök
Smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2.5 dl grädde
1 tsk salt
Vitpeppar
0.5-1 tsk timjan

Koka pastan enligt förpackning. Skär grönsakerna/rotfrukter i mindre bitar. Klyfta löken. Bryn lök och rotfrukter i smör tills de börjar mjukna, men inte tar färg. Pudra över mjölet och blanda, ha kastrullen/stekpannan på sidan av värmen. Rör i mjölk och blanda tills det blir slätt och rör sedan i grädde. Låt koka upp under omrörning och sedan puttra tills grönsakerna är nästan mjuka, gott med lite tuggmotstånd. Smaka av med salt, peppar och timjan. Blanda ihop med pastan, klart att ätas. Man kan också om man vill röra ner riven ost, tänk bara på att såsen inte får koka med osten i, den kan då skära sig. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela