Pasta med gräddkokta grönsaker
En super enkel lunch. Kanske odlar du något inträdgården? Använd utav det i denna rätten, man kan ta lite vad man vill. Morot, kålrabbi, vitkål eller annan sorts kål, rotselleri, kålrot, vit eller gulbetor, ja ni ser, ta vad ni har eller känner för. Denna rätten innehåller inte mycket protein. Man kan komplettera med en bönsallad till men för mig passar denna rätt som en enklare måltid.

Pasta med gräddkokta grönsaker
4 portioner
300 g pasta
200 g morötter
100 g rotselleri
1-2 gula lökar eller purjolök
Smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2.5 dl grädde
1 tsk salt
Vitpeppar
0.5-1 tsk timjan
Koka pastan enligt förpackning. Skär grönsakerna/rotfrukter i mindre bitar. Klyfta löken. Bryn lök och rotfrukter i smör tills de börjar mjukna, men inte tar färg. Pudra över mjölet och blanda, ha kastrullen/stekpannan på sidan av värmen. Rör i mjölk och blanda tills det blir slätt och rör sedan i grädde. Låt koka upp under omrörning och sedan puttra tills grönsakerna är nästan mjuka, gott med lite tuggmotstånd. Smaka av med salt, peppar och timjan. Blanda ihop med pastan, klart att ätas. Man kan också om man vill röra ner riven ost, tänk bara på att såsen inte får koka med osten i, den kan då skära sig.
