Chokladkaka med nutellafrosting
Här om veckan bakade jag en chokladkaka som jag bredde nutellafrosting på, inte helt dumt. Gillar man choklad och nutella borde man prova denna. Hoppas mängden nutellafrosting är lagom.
Kunghults mockabitar (endast själva kakan)
2 ägg
3 dl socker
4.5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1.5 msk kakao
1.5 dl mjölk
150 g smält smör
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggvispet tillsammans med smöret och rör försiktigt till en slät smet. Häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 min i 175 grader. Prova med sticka så den är torr, tiden kan variera lite beroende på ugn. Låt svalna.
Nutellafrosting
75 g mjukt smör
150 g Philadelphia, rumsvarm
3 dl mjuk nutella
1-2 dl siktad florsocker
Vispa ihop med elvisp så det blir lite fluffigt, bred på kakan. Strö gärna på lite hackade hasselnötter.
