En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Chokladkaka med nutellafrosting

Publicerad 2016-07-17 15:45:11 i Bakning,

Här om veckan bakade jag en chokladkaka som jag bredde nutellafrosting på, inte helt dumt. Gillar man choklad och nutella borde man prova denna. Hoppas mängden nutellafrosting är lagom.
 
Kunghults mockabitar (endast själva kakan)
 
2 ägg
3 dl socker
4.5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1.5 msk kakao
1.5 dl mjölk
150 g smält smör
 
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggvispet tillsammans med smöret och rör försiktigt till en slät smet. Häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 min i 175 grader. Prova med sticka så den är torr, tiden kan variera lite beroende på ugn. Låt svalna.
 
Nutellafrosting
 
75 g mjukt smör
150 g Philadelphia, rumsvarm
3 dl mjuk nutella
1-2 dl siktad florsocker
 
Vispa ihop med elvisp så det blir lite fluffigt, bred på kakan. Strö gärna på lite hackade hasselnötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela