Biff a la Lindström
Nu är vi hemma igen, vad snabbt 5 veckor går. Det bjöds på ett riktigt regn och åskväder sista dagen ombord. Blir det skönt att vara hemma på ledighet i 5 veckor. Var så nyfiken på växtligheten så i vanlig ordning blev det en tur i trädgården sent på kvällen när vi kom hem.

Tänkte dela med mig av den sista middagen jag hade, biff a la Lindström. Väldigt populärt så det gick åt mycket.
Biff a la Lindström
4 portioner
600 g nötfärs
1 gul lök
2 msk kapris
4 msk inlagda rödbetor
1 liten kokt mosad potatis
(1 msk hackade sadellfileer, kan uteslutas)
5 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk HP-sås
Salt och peppar
Smör till stekning
Hacka lök, kapris och rödbetor. Blanda ihop allt till köttfärssmeten ordentligt. Stek ev en liten provbit för att se så det är bra med salt och peppar. Forma fyra stora biffar eller fler mindre och stek i smör, ca 3-5 min på varje sida. Jag serverade med ugnsbakad potatis och sås. Enligt mannerström som detta receptet kommer i från ska man servera med tärnad råstekt potatis, stekt ägg, brynt smör och saltgurka.
Missade att ta kort på biffarna så delar ett kort från Montrose idag.
