En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Biff a la Lindström

Publicerad 2016-07-23 18:23:25 i Köttfärs,

Nu är vi hemma igen, vad snabbt 5 veckor går. Det bjöds på ett riktigt regn och åskväder sista dagen ombord. Blir det skönt att vara hemma på ledighet i 5 veckor. Var så nyfiken på växtligheten så i vanlig ordning blev det en tur i trädgården sent på kvällen när vi kom hem.

Tänkte dela med mig av den sista middagen jag hade, biff a la Lindström. Väldigt populärt så det gick åt mycket.

Biff a la Lindström
4 portioner

600 g nötfärs
1 gul lök
2 msk kapris
4 msk inlagda rödbetor
1 liten kokt mosad potatis
(1 msk hackade sadellfileer, kan uteslutas)
5 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk HP-sås
Salt och peppar
Smör till stekning

Hacka lök, kapris och rödbetor. Blanda ihop allt till köttfärssmeten ordentligt. Stek ev en liten provbit för att se så det är bra med salt och peppar. Forma fyra stora biffar eller fler mindre och stek i smör, ca 3-5 min på varje sida. Jag serverade med ugnsbakad potatis och sås. Enligt mannerström som detta receptet kommer i från ska man servera med tärnad råstekt potatis, stekt ägg, brynt smör och saltgurka.

Missade att ta kort på biffarna så delar ett kort från Montrose idag.



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela