Rulltårta
Rulltårta är en klassiker där nog bara fantasin sätter stopp egentligen. Man skulle nog kunna fylla med lite vad som helst.
Rulltårta
3 st ägg
1.5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Ev smaksättning, vaniljsocker, apelsin eller citron skal/saft,
Valfri fyllning, fast sylt, nutella, vaniljkräm, eller annat
Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör till en jämn smet. Bred ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 5 minuter. Ta ut kakan och vänd den upp och ner på ett annat bakplåtspapper med lite strösocker på. Dra försiktigt bort pappret. Vill det inte släppa kan man lägga en fuktig handduk på en stund. Bred på fyllningen du vill ha och rulla ihop den från långsidan.
Man kan även strö på tex flagad mandel innan man gräddar rulltårtan, då brukar inte jag ha socker när jag vänder upp den.
Fylld med nutella och jordgubbssylt
Låt rulltårtan fylld med nutella stelna i kylen innan den skärs upp för finare snitt.
Låt rulltårtan fylld med nutella stelna i kylen innan den skärs upp för finare snitt.