Grönpepparsås
Gjorde denna såsen till nyår. Jag har ätit grönpepparsås förut och gillde det inte. Denna tyckte jag var väldigt god. Det kanske inte blir så mycket grönpepparsmak i denna som det kan ha vart i de jag smakat.
Grönpepparsås
4 portioner
1 schalottenlök eller 1/2 gul lök, finhackad
0,5 dl grönpeppar i lag
0,5 msk estragon (inlagd dragon), finhackad
Smör
3 dl reducerad och hemgjord kalvfond, (eller utspädd från koncentrerad)
1 dl rödvin
3 dl grädde
1 schalottenlök eller 1/2 gul lök, finhackad
0,5 dl grönpeppar i lag
0,5 msk estragon (inlagd dragon), finhackad
Smör
3 dl reducerad och hemgjord kalvfond, (eller utspädd från koncentrerad)
1 dl rödvin
3 dl grädde
Hacka löken fint. Fräs grönpeppar, estragon och löken i smör tills löken börjar bli mjuk. Tillsätt rödvin och fond och låt koka ihop ca 10 minuter. Häll i grädden och låt småkoka i 10 minuter till. Red ev av den lite med mjöl utblandat i vatten. Smaka av med salt och peppar
