En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Grönpepparsås

Publicerad 2016-01-02 20:15:05 i Sås,

Gjorde denna såsen till nyår. Jag har ätit grönpepparsås förut och gillde det inte. Denna tyckte jag var väldigt god. Det kanske inte blir så mycket grönpepparsmak i denna som det kan ha vart i de jag smakat.
 
Grönpepparsås
4 portioner
1  schalottenlök eller 1/2 gul lök, finhackad
0,5 dl grönpeppar i lag
0,5 msk  estragon (inlagd dragon), finhackad
Smör
3 dl  reducerad och hemgjord kalvfond, (eller utspädd från koncentrerad)
1 dl  rödvin
dl  grädde
 
Hacka löken fint. Fräs grönpeppar, estragon och löken i smör tills löken börjar bli mjuk. Tillsätt rödvin och fond och låt koka ihop ca 10 minuter. Häll i grädden och låt småkoka i 10 minuter till. Red ev av den lite med mjöl utblandat i vatten. Smaka av med salt och peppar


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela