Stekt torsk med potatismos och gräddig smörsås
Det här är en sån typ av rätt som jag bara älskar. God fisk, potatismos och en god sås. Jag äter nästan aldrig middag men idag fick jag lägga upp lite på en assiett och mumsa. Är sällan hungrig när middagen serveras, blir mätt av alla matoser, sen har jag svårt att få ro, vill mest bara bli klar efter en lång arbetsdag.
Denna rätt är hur som helst inte alls svår att göra. Stekt fisk, den man själv gillar bäst. De flesta funkar. Potatismos, och såsen. Potatismos göra jag bara lite. Skivar potatisen och kokar den mjuk i saltat vatten. Vispar sönder den. Vispar i varm mjölk och smör. Smakar av med salt och vitpeppar.
Gräddig smörsås
4 portioner
1.5 dl grädde
150 g smör, gärna lite rumstempererat
Ca 1 msk pressad citron, smaka dig fram
Salt och peppar
Reducera/koka ner grädden tills hälften återstår. Ta bort kastrullen från plattan och vispa medans du klickar ner smöret. Ska bli en tjock sås. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Såsen passar även att smaksättas med tex dill, persilja, gräslök eller pepparrot. Värm försiktigt upp såsen vid servering.
