Baka ditt egna pitabröd
Tror det var första gången jag bakade pitabröd, och vad enkelt det var. Blev så nöjd med dem. Jag gjorde receptet x 3 och fick 36 bröd.. Det står i receptet att det blir 8 bröd, men 10-12 stämmer nog bättre med tanke på hur många jag fick. Gör och frys in så finns färdiga tills nästa gång.
Pitabröd
Ca 10-12 st
25 g jäst
5 dl vatten
1,5 msk salt
1 msk honung
2 msk olja
13 dl vetemjöl
5 dl vatten
1,5 msk salt
1 msk honung
2 msk olja
13 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader. Häll i vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt sedan honung och olja. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Tillsätt resten av mjölet vid behov och saltet. (det märks när degen börjar släppa från kanterna att mjölmängden är tillräcklig, degen ska inte bli för fast/hård). Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 10-12 bitar. Forma bitarna till runda bollar. Kavla ut till runda kakor, cirka 10-12 cm i diameter.
Lägg bröden på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 7-8 minuter. Låt dem svalna mellan bakdukar. Servera gärna ljumna. Går utmärkt att frysa.
Lägg bröden på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 7-8 minuter. Låt dem svalna mellan bakdukar. Servera gärna ljumna. Går utmärkt att frysa.

Kavla ut tunt, 10 cm i diameter eller större om du vill ha det.

I ugnen poffar de upp ordentligt

Riktigt läckra och goda