Köttfärssoppa med rotfrukter
Dagens lunch. Detta receptet har jag höftat ihop lite men tror det blir bra. Följ era egna smaklökar så blir det toppen
Köttfärssoppa med rotfrukter
4 portioner
300 g nötfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
0.5 chili
2 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
2 msk tomatpuré
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
7-10 dl köttbuljong (vatten + tärning/fond)
2 msk kinesisk soja
7-10 dl köttbuljong (vatten + tärning/fond)
2 msk kinesisk soja
1 nypa timjan
Några stänk worcestershiresås, kan uteslutas
Salt och peppar
Salt och peppar
Riv rotfrukterna grovt. Finhacka löken, vitlök och chili. Hetta upp smör i en gryta och bryn köttfärsen. Tillsätt löken, chili, vitlök och rotfrukterna och låt fräsa några minuter. Tillsätt tomatpuré. Häll i krossade tomater, soja, timjan worcestershiresås och buljongen. Låt puttra minst 15 min. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera eventuellt med en klick creme fraiche.
Man skulle kunna minska mängden köttfärs och öka med rotfrukter.