Köttfärssås
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 morot
Smör
1 köttbuljongtärning
400 g krossade tomater
1 tsk oregano
1 krm grovmalen svartpeppar
½-1 dl crème fraiche
300 g spagetti
Skala och hacka löken och chilin. Skala moroten, palsternackan och rotsellerin och riv grovt. Fräs lök, chili och vitlök i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek under omrörning tills den är finfördelad och färg. Tillsätt morot, palsternacka, rotselleri, buljongtärning, soya, sweet chilisås, tomatpuré, krossade tomater och kryddor. Rör om och låt koka ca 15 min. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare 5 min. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen och servera till köttfärssåsen. Servera gärna med en god sallad och vitlökssås. Kanske lite riven parmesan.