Kladdkakemuffins
Det blev ju bra med dessa hjärtan. De här kladdkakemuffinsarna är så goda, härligt kladdiga och helt perfekta. Idag provade jag att dra ner lite på socker mängden, men de blev faktiskt inte lika perfekta som de brukar så sockret som är behövs, men såklart var de goda ändå.
Kladdkakemuffins
Ca 10-12 st i vanliga bakformar, ca 6-8 st lite större
2 st ägg
2,5 dl socker
100 g smör
4 msk kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret. Rör ner kakao, vaniljsocker, salt och bakpulver i smöret. Vispa ner mjölet och smörblandningen i äggvispet med en handvisp. Smeten är ganska trög och tung. Fördela i muffinsformar. Grädda i ugnen 200 grader i ca 10-11 min. Det kan variera så håll koll. De ska vara kladdiga inuti, ganska mycket också. De höjer upp sig men sjunker ner när de svalnar. Låt dem svalna och servera som de är eller med glass eller grädde.
Chokladhjärtan fyllda men färgad vit choklad.
Igår kväll lämnade vi Montrose för tre timmars båtresa till Aberdeen. Inatt lastade vi utrustning till jobbet för att sedan tidigt tidigt imorse gå mot Invergordon.
Fint väder i Invergorden. Dax för vårt första rigmove på väldigt länge.