Syltrutor
I morse han jag med att baka både dessa syltrutorna och windsorkaka. Syltrutorna har jag inte bakat tidigare men de blev bra. Återstår och se om de har någon åtgång. (Det har gått åt många kan jag uppdatera med) La de i korgen med småkakorna, även om de kanske inte räknas som en småkaka egentligen.
Syltrutor
18 st enligt recept, jag fick fler.
4.5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2 dl lingonsylt
Strössel:
1.5 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
Blanda mjölet, sockret och bakpulvret i en bunke. Finfördela smöret i detta. Tillsätt ägget. arbeta ihop till en deg. Jag körde ihop allt i matberedaren med knivarna. Tryck ut degen i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper, min var ca 30x30 cm. Fördela lingonsylten över degen.
Smält smöret. Rör noggrant ner övriga ingredienser till strösslet. Strö det jämnt över sylten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 20 min. Låt kakan svalna. Skär sedan upp den i bitar.
