En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Syltrutor

Publicerad 2016-08-29 17:05:00 i Bakning, Småkakor,

I morse han jag med att baka både dessa syltrutorna och windsorkaka. Syltrutorna har jag inte bakat tidigare men de blev bra. Återstår och se om de har någon åtgång. (Det har gått åt många kan jag uppdatera med) La de i korgen med småkakorna, även om de kanske inte räknas som en småkaka egentligen.
 
Syltrutor
18 st enligt recept, jag fick fler.
 
4.5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2 dl lingonsylt
 
Strössel:
1.5 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
 
Blanda mjölet, sockret och bakpulvret i en bunke. Finfördela smöret i detta. Tillsätt ägget. arbeta ihop till en deg. Jag körde ihop allt i matberedaren med knivarna. Tryck ut degen i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper, min var ca 30x30 cm. Fördela lingonsylten över degen.
 
Smält smöret. Rör noggrant ner övriga ingredienser till strösslet. Strö det jämnt över sylten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 20 min. Låt kakan svalna. Skär sedan upp den i bitar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela