En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Kasslergryta med curry

Publicerad 2016-08-25 17:09:22 i Allmänt, Kött,

Nu är vi tillbaka ombord igen. Ursäkta det långa uppehållet. Denna bloggen var till för att jag skulle skriva om min odling så jag själv ska kunna kolla tillbaka nästa år och se vad jag ska tänka på inför nästa odlingsår, men inte blir det mycket med det. Dock är det väldigt många som uppskattar recepten jag lägger upp så får fortsätta med det, och förhoppningsvis bli bättre på att skriva om odlingen, åtminstone recept när vi är hemma, för vi lagar ju mat hemma också. Mer om ledigheten senare.

Man är lite seg i huvudet efter att knappt ha sovit något igår natt. Taxin hämtade oss kl 03.00 så det var bara att gå upp vid 2-tiden. Usch och fy, vet inte varför den kom 1 h tidigare än vanligt... Vi är i alla fall ombord och snart sovit ikapp. Imorse när jag skulle starta diskmaskinen var den stendöd. Igår funkade den, men idag är den stendöd. Efter att vår elektriker kollat lite så har de kommit fram till att det är kretskortet som är trasigt. Jahapp bara att handdiska, tur vi bara är 15 pers. Har fått erbjudande om diskhjälp faktiskt, de två eleverna vi har ska rycka in när jag behöver lite hjälp.

Idag till lunch blev det fläskpannkaka. Har en del mjölk som jag behöver få slut på så då är fläskpannkaka en bra rätt, som dessutom är snabb när man behöver tid för att komma i ordning med allt. Middagen blir lax.  Gårdagens lunch blev en kasslergryta som faktiskt var väldigt god. Går snabbt att göra och passar hela familjen.

Kasslergryta med curry
4 portioner
 
500 g kassler
1 st liten purjolök
1 st paprika
1 st vitlöksklyfta, riven, hackad eller pressad
100 g champinjoner (jag tog bara några)
2-3 tsk paprikapulver (efter smak)
1.5-2 msk gul curry (efter smak)
1 st hönsbuljongtärning
1.5 dl vitt vin eller vatten (jag tog 1 dl vin och 0.5 dl vatten)
2 msk chilisås av ketchuptyp
5 dl creme fraiche

Strimla kasslern. Skölj och strimla paprika och purjolöken. Tvätta champinjonerna och dela dem i fyra. Jag värmde upp vinet/vattnet och löste upp buljongen, gör man som man vill. 

Fräs purjolök, paprika, champinjoner och vitlök i smör. Tillsätt curry och paprikapulver och låt fräsa en stund till. Rör i kasslern och buljongtärningen (om du inte löst upp den i vinet). Häll på vinet/vattnet, creme fraiche och chilisåsen. Låt puttra i ca 5-10 min. Smaka av med salt. Servera tillsammans med ris och lite grönsaker. 

Vill man så kan man byta ut lite kassler mot mer grönsaker, tex broccoli, blomkål, zucchini, strimlad vitkål/spetskål, bönor..

Igår kväll var det riktigt fint.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela