Syrlig hallonbomb med kompott och mousse
Börja med botten.Sätt ugnen på 250 grader. Förbered en springform, 24 cm med ett bakplåtspapper fastklämt i springformens botten, eller använd en liten långpanna klädd med bakplåtspapper om fyrkantiga bitar önskas. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en annan bunke. Sikta ner blandningen i äggsmeten och vänd ner med en slickepott. Tillsätt vatten och rör till en slät smet. Häll smeten i formen så att botten täcks. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter. Botten är klar när provstickan är helt torr. Ta ut och låt svalna.
Hallonkompott: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Mixa hallonen med en stavmixer till en slät puré. Lägg purén i en kastrull. Tillsätt socker och värm upp. Ta av från plattan och rör ner gelatinbladen i kastrullen. Låt hallonkompotten svalna av. Häll ett jämnt lager på botten. Ställ in i kylen
Hallonmousse Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Mixa hallonen med en stavmixer till en slät puré. Sila purén genom en finmaskig sil för att ta bort kärnorna. Häll purén i en kastrull och tillsätt socker, värm upp. Ta av från plattan och rör ner gelatinbladen i kastrullen. Låt blandningen svalna till rumstemperatur. Vispa grädden fluffig. Vänd ner hallonblandningen i grädden, lite i taget. Rör till en slät smet. Min grädde skar sig lite men det gör inget. Häll moussen på hallonkompotten. Låt stelna i kylen.
När alltihop har stelnat, lyft ur den med hjälp av bakplåtspappret ( om du har i en liten långpanna) eller öppna kanten på springformen. Skär upp jämna bitar. Finast blir bitarna om du spolar kniven i varmt vatten och torkar av dem. Garnera med hallon, grädde och gärna något grönt som citronmeliss.