Sega nutellakakor
Jag behöver nog inte säga så mycket om dessa smarriga kakor, namnet säger sitt. De försvann snabbt... Passade perfekt att göra eftersom jag har massa äggvita jag behöver bli av med. Jag gjorde dem nog mindre är fick många fler än 16 st.
Hade skrivit ett inlägg om dagens lunch som var räksoppa kokt på räkskal. Men eftersom internet är så dåligt så gick det inte att publicera och all text försvann, suck! Får göra om sen, måste fixa middag nu.
Sega nutellakakor
16 st eller fler beroende på storlek
2 äggvitor
2 dl florsocker
0.5 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
1.5 tsk vaniljsocker
1 dl nutella
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvita och florsocker fluffigt och blankt med elvisp på hög hastighet, ca 3 min. Rör ihop de torra ingredienserna och sikta ner i marängen. Rör försiktigt men noggrant med en slickepott. Tillsätt nutellan som med fördel kan ha få stått varmt innan eller i micron några sekunder så den blir mer flytande. Rör ner den ordentligt. Klicka ut 16 kakor eller fler mindr på en plåt med bakplåtspapper. Lämna mellanrum då de flyter ut en aning. De behöver inte vara perfekt runda, de flyter ut och blir fina. Grädda mitt i ugnen 7-10 min beroende på storlek. Låt svalna helt på plåten och förvara dem sedan i en burk. Går också bra att frysa.
