Fiskburgare
Gjorde fiskburgare idag som blev väldigt bra. Ett bra alternativ om man vill äta mindre kött. Tänkte att jag ska prova och se om de går att grilla, hade vart toppen. Serverade dem med ett hamburgerbröd som jag blev väldigt nöjd med, lägger ut recept på det. Hade aioli som dressing men det kan man ha vad man vill. Sedan de klassiska tillbehören. Burgarna blir rejäla. De flesta åt 1 st var, bara några åt två st. Det gick bra att köra dubbel sats i mixern.
Påminnelse till mig själv: jag gjorde 5 satser och fick 21 burgare som var perfekt till 15 - 17 personer.
Idag 16/9 uppdaterar jag receptet. Burgarna går utmärkt att steka utan ströbröd. Vill man ha en frasigare yta kan man självklart vända dem i ströbröd innan stekning. Serverade med briochebröd, srirachamayo och aioli.
Fiskburgare
Ca 6 st burgare
400 g skinn och benfri fisk tex lax och torsk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1.5-2 dl vispgrädde
Smör
Skär fisken i mindre bitar och lägg i en mixer. Häll i kryddor. Mixa sönder fisken lätt. Tillsätt grädden och kör till en jämn smet, gärna med lite bitar kvar. Forma burgarna med blöta händer först till en boll för att sedan platta ut dem. Stek i smör på medelvärme tills de är gyllenbruna på båda sidor. Ät tillsammans med dina favorit-tillbehör.
Gjorde en dressing som fanns med i receptet: blanda ihop 1 dl créme fraiche och 3 msk bostongurka. Smaka av med salt och peppar.


Funkar utmärkt utan ströbröd också. Hade i ganska mycket smör ifall de skulle fastna, det hade jag inte behövt.

