En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Fiskburgare

Publicerad 2016-04-15 13:20:00 i Fisk och skaldjur,

Gjorde fiskburgare idag som blev väldigt bra. Ett bra alternativ om man vill äta mindre kött. Tänkte att jag ska prova och se om de går att grilla, hade vart toppen. Serverade dem med ett hamburgerbröd som jag blev väldigt nöjd med, lägger ut recept på det. Hade aioli som dressing men det kan man ha vad man vill. Sedan de klassiska tillbehören. Burgarna blir rejäla. De flesta  åt 1 st var, bara några åt två st. Det gick bra att köra dubbel sats i mixern. 
Påminnelse till mig själv: jag gjorde 5 satser och fick 21 burgare som var perfekt till 15 - 17 personer.
 
Idag 16/9 uppdaterar jag receptet. Burgarna går utmärkt att steka utan ströbröd. Vill man ha en frasigare yta kan man självklart vända dem i ströbröd innan stekning. Serverade med briochebröd, srirachamayo och aioli.
 
Fiskburgare
Ca 6 st burgare
 
400 g skinn och benfri fisk tex lax och torsk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1.5-2 dl vispgrädde
Smör 
 
Skär fisken i mindre bitar och lägg i en mixer. Häll i kryddor. Mixa sönder fisken lätt. Tillsätt grädden och kör till en jämn smet, gärna med lite bitar kvar. Forma burgarna med blöta händer först till en boll för att sedan platta ut dem. Stek i smör på medelvärme tills de är gyllenbruna på båda sidor. Ät tillsammans med dina favorit-tillbehör.
 
Gjorde en dressing som fanns med i receptet: blanda ihop 1 dl créme fraiche och 3 msk bostongurka. Smaka av med salt och peppar.

Funkar utmärkt utan ströbröd också. Hade i ganska mycket smör ifall de skulle fastna, det hade jag inte behövt.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela